cara masak tomyam simple
Siapa memang ‘hantu’ tomyam dekat sini, angkat tangan! Memang tomyam yang merupakan makanan yang berasal dari negara Thailand ini sudah menjadi kegemaran rakyat di Malaysia juga. Juadah ini sangat sesuai untuk dijadikan lauk semasa makan tengahari ataupun malam. Malah, kalau nak hirup macam tu saja pun memang sedap! Jadi, jom kita cuba resipi tomyam yang telah mendapat berbelas ribu perkongsian di Facebook. Menjadi atau tak tu, jom kita cuba!
Post ni panjang sikit sebab ramai yang tanya macam mana saya masak tomyam sedap (org yg ckp tau bkn saya kehkehkeh), ni kat sini saya reveal resepi rahsia and tunjuk bahan dan cara-cara masak. Ni cara saya lah ye. Lain org lain cara ye. Untuk tomyam, saya akan make sure dia pedas, masam dan pekat. Tekak saya mmg suka yang masam. Okay biasanya saya masak tomyam ayam sebab senang dan takyah tunggu lama nak empuk mcm daging.
Nak bagitau awal, pes tomyam ni Thailand punya dan ia halal ye..kat belah selatan sini takde jual..kalau ada pun dorang pergi ambil stok kat sana. Pes tomyam brand Madam Pum ni sedap and kat belah-belah utara sana and negeri yang dekat-dekat dengan sempadan sana mmg senang dapat.
Resepi Tomyam Mudah Dan Sedap
• Masukkan pes tomyam (pes ni kalo kedekut pun nnt tak rasa, mula la komplen knape eh tomyam kite tak sedap? Pukkk kanggg!).
~ Instead of perahan limau, saya guna asam jawa sebab lebih sedap, lebih masam dan lebih pekat. Saya hantu tomyam, so saya dah try and error banyak kali dah. So far ini yg terbaik!
*Macam mana? Kecur air liur kan tengok masakan tomyam ni. Jadi, apa tunggu lagi, jomlah kita cuba resipi tomyam yang memang ‘kaw’ ni. Mesti seisi keluarga suka dan tambah berpinggan-pinggan nasi!
Resipi Tomyam Yang 'confirm' Sedap Mengalahkan Masakan Chef, Lebih 18 Ribu Shares Di Fb Tau!
Related Items:cara buat tomyam mudah, cara buat tomyam sedap, cara masak masakan sedap, cara masak tomyam sedap, idea masakan tengahari, resipi tomyam sedap, tips masak tomyam sedap
• Masukkan pes tomyam (pes ni kalo kedekut pun nnt tak rasa, mula la komplen knape eh tomyam kite tak sedap? Pukkk kanggg!).
~ Instead of perahan limau, saya guna asam jawa sebab lebih sedap, lebih masam dan lebih pekat. Saya hantu tomyam, so saya dah try and error banyak kali dah. So far ini yg terbaik!
*Macam mana? Kecur air liur kan tengok masakan tomyam ni. Jadi, apa tunggu lagi, jomlah kita cuba resipi tomyam yang memang ‘kaw’ ni. Mesti seisi keluarga suka dan tambah berpinggan-pinggan nasi!
Resipi Tomyam Yang 'confirm' Sedap Mengalahkan Masakan Chef, Lebih 18 Ribu Shares Di Fb Tau!
Related Items:cara buat tomyam mudah, cara buat tomyam sedap, cara masak masakan sedap, cara masak tomyam sedap, idea masakan tengahari, resipi tomyam sedap, tips masak tomyam sedap
• Masukkan pes tomyam (pes ni kalo kedekut pun nnt tak rasa, mula la komplen knape eh tomyam kite tak sedap? Pukkk kanggg!).
~ Instead of perahan limau, saya guna asam jawa sebab lebih sedap, lebih masam dan lebih pekat. Saya hantu tomyam, so saya dah try and error banyak kali dah. So far ini yg terbaik!
*Macam mana? Kecur air liur kan tengok masakan tomyam ni. Jadi, apa tunggu lagi, jomlah kita cuba resipi tomyam yang memang ‘kaw’ ni. Mesti seisi keluarga suka dan tambah berpinggan-pinggan nasi!
Resipi Tomyam Yang 'confirm' Sedap Mengalahkan Masakan Chef, Lebih 18 Ribu Shares Di Fb Tau!
Related Items:cara buat tomyam mudah, cara buat tomyam sedap, cara masak masakan sedap, cara masak tomyam sedap, idea masakan tengahari, resipi tomyam sedap, tips masak tomyam sedap
Post a Comment for "cara masak tomyam simple"