Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

cara buat kek batik lembut

cara buat kek batik lembut

Untuk mencari kelainan, resipi kek batik yang sangat lembut ini memang boleh dicuba oleh anda. Dengan rasa kek batik seperti kek dan permukaan atas yang cukup licin, kami rasa tak bertahan lama di dalam peti. Habis masuk ke dalam mulut.Hee

Apa yang paling menarik perhatian adalah topping kek batik yang cukup licin dan menyelerakan.Ianya ialah hasil campuran bahan-bahan yang telah disertakan pada bahagian bawah.

ResepiBatik Lembut Yang Sangat Sedap Dan Mudah - Cara Buat Kek Batik Lembut />

Tips untuk memotong kek batik dengan licin dan cantik ialah, pertamanya anda kena sejukkan betul-betul kek batik di dalam peti ais selama 4-5 jam. Tarik keluar plastik alas perlahan-lahan.

Kek Batik Indulgence Melting Lembut, Sumpah Sedap

Rendam pisau tajam di dalam air panas dan gunakan pembaris. Anda boleh dapatkan pembaris pembaris pemotong kuih secara online. Tarik satu hala dan selepas siap satu arah, terus celup semula  ke dalam air panas dan lap pisau dengan tisu dapur supaya tiada coklat yang melekat.

Terima kasih kepada Tuan Adriana Arissa di atas sumbangan resipi kek batik ini.Memang sungguh menyelerakan.Bolehlah kami buat dan mencari rezeki dengan resipi ini.

#1: Di dalam kuali yang besar, panaskan butter pada api kecil hingga cair.Bila cair, tambahkan susu pekat dan kacau sebati. Masukkan pula milo dan serbuk koko.Gunakan jenama Van Houten jika anda mahu rasa premium. Kacau laju-laju supaya tidak berketul.

Resipi

Resepi Kek Batik Sedap Azie Kitchen: Cara Mudah Dan Sedap Untuk Membuat Kek Batik

Tambahkan telur, esen vanilla dan kacau sebati lagi sebelum masukkan air. Bila dah rata, baru masukkan biskut yang telah anda patah-patahkan tadi dan kacau sebati agar semua bersalut cantik.

#2: Alaskan plastik ke dalam loyang bersaiz 10 inci dan mula masukkan adunan kek batik ke dalam loyang.Tekan padat hingga memenuhi ruang loyang. Ketepikan seketika untuk kita masakkan topping.

Resepi

Cara paling senang untuk sediakan bahan topping ialah masukkan semua bahan ke dalam mangkok kaca dan panaskan dalam microwave sekitar 2 minit.Keluarkan dan kacau rata.

Resepi Kek Batik Indulgence Viral Lembut Dan Mudah Je!

Kalau anda tiada microwave, letak air di dalam kuali dan letak periuk kecil. Masukkan semua bahan dan kacau hingga sebati. Kita panggil kaedah ini double bail.

Cara

#3: Simpan kek batik ke dalam chiller selama 4-6 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong mengikut tips yang telah kami berikan di atas.

Kalau anda tiada microwave, letak air di dalam kuali dan letak periuk kecil. Masukkan semua bahan dan kacau hingga sebati. Kita panggil kaedah ini double bail.

Cara

#3: Simpan kek batik ke dalam chiller selama 4-6 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong mengikut tips yang telah kami berikan di atas.

Post a Comment for "cara buat kek batik lembut"